Boeken van Jim Cymbala

Auteur en voorganger Jim Cymbala (1942) groeide op in Brooklyn, New York. In zijn jeugd was hij een succesvol
basketballer. Na zijn studie aan de universiteit van Rhode Island vond hij een baan in de zakenwereld en trouwde hij met zijn jeugdliefde Carol.
Enkele jaren later werden ze, tot hun grote verrassing, geroepen voor de bediening. De Brooklyn Tabernacle die ze aantroffen was een vervallen gebouw, met nog zo’n twintig trouwe kerkleden. De eerste jaren waren moeilijk en regelmatig stond Jim op het punt zijn roeping op te geven. Jim en Carol gingen in gebed voor hun gemeente op de vaste avond van gebed, een dinsdagavond. God verhoorde hun gebeden op machtige wijze. In zijn boek Frisse wind, nieuw vuur vertelt hij dat verhaal. Het boek werd kort na verschijnen in Amerika verkozen tot beste christelijke boek van het jaar.

Inmiddels staan Jim en Carol al meer dan vijftig jaar in de bediening. Jim is nog altijd voorganger van de gemeente, en Carol geeft nog altijd leiding aan het koor. Ze hebben daarnaast 3 kinderen, 7 kleinkinderen en inmiddels ook enkele achterkleinkinderen.

Meer van Jim Cymbala

Frisse wind nieuw vuur

Frisse wind nieuw vuur

Jim Cymbala
€ 14,95
Jim Cymbala

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg