Boeken van Henry Orenstein

Henry Orenstein (1923) groeit op in een Joods gezin in het stadje Hrubieszow in Polen. Als op 1 september 1939 de Duitsers Polen binnenvallen, is hij 16 jaar oud. Een aantal jaren weten Henry en de andere leden van het gezin uit de greep van de nazi's te blijven door te vluchten en onder te duiken. Op 28 oktober 1942 is vluchten niet langer mogelijk. Henry's ouders worden korte tijd later gedood en Henry en zijn broers en zus belanden in het concentratiekamp Budzy'n. In januari 1944 wordt in het kamp aangekondigd dat er Joodse wetenschappers, scheikundigen en wiskundigen worden gezocht voor een zogenaamd Chemiker Kommando. Henry meldt zichzelf, zijn broers, zus en enkele bekenden aan. Het grootste deel van de Tweede Wereldoorlog brengen ze door in concentratiekampen, maar door de gok te wagen zich aan te melden als wiskundigen, blijven ze in leven. Orenstein schreef over deze periode het boek Ik zal leven.

Decennia later, in 1983, overtuigt Orenstein het speelgoedbedrijf Hasbro om aan de productie van Transformers te beginnen, actiefiguren die van wielvoertuigen in robots kunnen worden veranderd. Transformers staat in de top drie van het meest verkochte speelgoed. Daarnaast is hij de bedenker van nog tientallen andere speelgoedartikelen.

In december 2021 overleed Henry op 98-jarige leeftijd aan corona.

Meer van Henry Orenstein

Ik zal leven

Ik zal leven

Henry Orenstein
€ 19,95
Ik zal leven

Ik zal leven

Henry Orenstein
€ 19,95
Henry Orenstein

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg