Boeken van Gustav Scheller

Gustav Scheller (1929, Zwitserland) vertrok in 1956 samen met zijn vrouw Elsa naar Engeland. Daar zette hij een reisorganisatie op, en later voegde hij daar taalscholen aan toe.

In 1982 volgden Gustav en Elsa een bijbelschool in de Verenigde Staten. Daar openbaarde de Heer hun dat de gebeurtenissen in de eindtijd onlosmakelijk zijn verbonden met het lot van het Joodse volk. Met name zijn plan en bedoeling met hun terugkeer naar het oude vaderland. God liet hun ook zien dat er een tijd zou komen dat zij persoonlijk betrokken zouden raken bij de terugkeer van het Joodse volk, op een praktische manier.

In 1983 brachten Gustav en Elsa een groep mensen bij elkaar die ze 'Let My people go' noemden. Aanvankelijk was het slechts de bedoeling een bijeenkomst met Steve Lightle voor te bereiden. Diens bediening probeerde het lot van de Sovjet-Joden onder de aandacht te brengen bij de kerken, en onderwees christenen over de bijbelse bestemming van het Joodse volk. Ook wezen ze christenen op Gods beroep op de heidenen om de Joden te helpen terugkeren naar hun oude vaderland, zoals in Jesaja 49:22 staat. Tijdens een internationale gebedsconferentie te Jeruzalem, in 1991, sprak God tot Gustav. Hij zei hem dat de tijd nu was aangebroken dat Hij zijn volk ging thuisbrengen vanuit de uiteenvallende Sovjet-Unie. Zo ontstond Ebenezer Operatie Exodus. Van over heel de wereld reageerden gelovigen uit de heidenen met gebed en financiele steun.

Gustav en Elsa hebben in feite alles, ja hun hele leven, gegeven om een van de snelst groeiende en best georganiseerde christelijke organisaties van onze tijd op te zetten.

Ebenezer werkt nu in meer dan veertig landen wereldwijd en is daadwerkelijk betrokken bij de alijah, in nauwe samenwerking met het Joods Agentschap en Christenen voor Israel Internationaal.

Op 18 februari 2000 werd Gustav door de Heer thuisgehaald.
Meer van Gustav Scheller

Operatie Exodus

Operatie Exodus

Gustav Scheller
€ 12,50
Gustav Scheller

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg