Boeken van Derek Prince

Op 24 september 2003 werd Derek Prince in zijn woonplaats Jeruzalem op 88-jarige leeftijd bevorderd tot heerlijkheid. Hij kon terugkijken op een vruchtbaar en betekenisvol leven.

Dereks verhaal is fascinerend en inspirerend. Het is het verhaal van een man die in India geboren werd in bevoorrechte kringen uit Britse ouders, en werd opgeleid om in dienst te staan van Engeland, in zijn tijd een grootmacht die de wereld beheerste. Als scholier werd hij opgelied in Grieks en Latijn aan het Eton College en de universiteit van Cambridge. Hij doceerde klassieke filosofie aan het King's College. Maar Dereks levensloop kreeg een verrassende wending toen God hem van deze bestemming afleidde en bracht op het pad dat Hij met Derek voor had.

In plaats van een positie in het stoffige, academische establishment van één van Engelands meest gerenommeerde universiteiten, bracht God hem letterlijk in de woestijn, als medisch assistent in het Britse Achtste Leger in Noord-Afrika. Hier begon God de intellectuele zelfgenoegzaamheid die de vrucht was van zijn opvoeding en opleiding, laag voor laag af te breken, totdat er niets meer over was dan een diepe liefde voor de waarheid. Het strekt Derek tot eer dat hij zich gewillig overgaf aan dit proces – een houding die tevens aan de basis lag van het succes dat God hem later in zijn leven zou gunnen.

In vele opzichten werd Dereks leven gekenmerkt door vele buitengewone gebeurtenissen en soevereine wonderen van God. Elk van die wonderen had steeds tot doel zijn leven een nieuwe wending te geven, of hem te brengen tot een nieuw en dieper begrip van Gods Woord. Hij had een rijk en vruchtbaar leven; een leven dat totaal aan Hem was overgegeven. Zijn nalatenschap was DPM (Derek Prince Ministries), een wereldwijde zendingsorganisatie.
Hij schreef zo'n 40 boeken.

Meer van Derek Prince

Derek Prince

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg