Voorspoedig 2016

29-12-2015
Een voorspoedig nieuwjaar!

In een woelige wereld wensen we elkaar een voorspoedig nieuwjaar.
Bij het woord 'woelig' denk ik aan de zee, zoals die tekeer ging toen ik de allereerste keer met mijn ouders op vakantie naar Noorwegen ging.
We voeren vanuit Amsterdam naar Kristiansand in zuid-Noorwegen. De lucht was helder, maar er stond een onstuimige wind, volgens sommigen aan boord windkracht 9. Als je op het bovenste zonnedek van het grote passagiersschip zat, vloog de spray van de golven waar de veerboot inbeukte, over je heen. Machtig vond ik dat, als 12-jarige, niet-zeezieke passagier. Sindsdien is een echte vakantie voor mij een vakantie met een overtocht.

Terwijl ik nadacht over wat te schrijven, zag ik mezelf weer aan boord. Nu besef ik... als de zee zo woelig is, vraagt dat ook vertrouwen van de passagiers. Vertrouwen in de goede afloop. Overgave aan de kracht en kwaliteiten van degene die zorg voor je draagt. Kortom... je moet je zekerheid buiten jezelf en buiten de omstandigheden zoeken, in iets of iemand die daar bovenuit gaat. (En trouwens, hoeveel zekerheid kun je als mens ook in rustige tijden garanderen?)
Als we elkaar een voorspoedig nieuwjaar wensen, is dat dan een jaar zonder woelige wateren? Of is het een jaar waarin we leren vertrouwen, onszelf durven overgeven, groeien in het besef dat er een Stuurman is die alle stormen voor ons heeft getrotseerd en heerst over de wind en de golven?
"Dit is het eeuwige leven," zegt Jezus. "Dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die Gij gezonden hebt."
Op de zondagschool leerde ik ooit: "Al staat de zee ook hol en hoog. En zweept de storm ons voort. Wij hebben 's Vaders Zoon aan boord, en 't veilig strand voor oog."

Namens het team van Gideon, een voorspoedig 2016!

Gerhard Rijksen
uitgever

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg