Gideon en het coronavirus

25-03-2020
Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Nederland en de toenemende veiligheidsmaatregelen van de overheid zijn we in ons land in verwarring. Alles in het leven heeft twee kanten; simpel gezegd zijn dat het aardse en het eeuwige.
Ik merk dat mensen vaak denken dat het met uitgevers en boekhandelaren wel goed zal zijn. Er is immers in het nieuws geweest dat er een toenemende belangstelling voor boeken is. De werkelijkheid is echter heel anders. Het grootste deel van onze omzet komt via de boekhandel en die worden nadrukkelijk minder bezocht, en er zijn er ook die hun deuren helemaal gesloten houden. Daarnaast verkopen wij boeken op evenementen en aan de organisaties van die evenementen en aan sprekers. Deze verkoopstroom is helemaal stil komen te liggen. Ten slotte verkopen we aan particulieren. Ook daarin zien we echter dat de verkopen eerder minder zijn dan voorheen dan dat ze toenemen. We zijn toch voorzichtig met elkaar, want niemand weet wat de toekomst nog brengt. De aardse kant is dat we als uitgeverij gewoon meer dan 50% omzetverlies draaien en dat het heel spannend is en dat we elke verkoop ontzettend goed kunnen gebruiken.
Er is echter ook een hemelse kant. Die hemelse kant voor ons betekent dat het ons grote verlangen is dat God Zichzelf door ons werk en door onze boeken heen aan mensen openbaart. Juist in een tijd waarin iedereen in verwarring is, willen we mensen laten zien dat Hij leeft en regeert. Dat Hij nabij is en dat Hij er intens naar verlangt dat Zijn schepselen thuiskomen bij Hem. Zoals de Here Jezus het zei: 'Kom allen tot Mij, als je vermoeid en belast bent, en Ik ZAL je rust geven.'  Juist omdat dat onze missie is willen we meer dan ooit juist nu open zijn en doorgaan met ons werk. Ons gebed is dat God in middelen zal voorzien om dat te blijven doen, zeker ook nu de kerken op zondag hun deur gesloten houden.
Als boekhandelaren en uitgevers hebben we jullie daarbij nodig. Juist omdat het leven twee kanten heeft. En juist omdatook het Coronavirus twee kanten heeft: een duistere kant en een kant die kansen biedt en mensen uitdrijft naar God en zingeving.

Wees wijs en verstandig in alles wat je doet. Houd je aan de richtlijnen van de overheid. En! Plaats je licht niet onder een korenmaat, maar laat het schijnen. En wees ervan verzekerd dat de Here nabij is.

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg