'Genezing voor mijn gebroken hart'

'Genezing voor mijn gebroken hart'

18-07-2017
Zelden heb ik een boek gelezen dat zo veel impact op mijn leven heeft. De Fascinerende vrouw van John en Stasi Eldredge is zo'n boek. Dit boek heb ik meerdere malen, met de tranen over mijn wangen van herkenning en genezing van mijn hart gelezen. Op een eerlijke, openhartige en confronterende wijze laten John en Stasi je naar jezelf kijken, zonder een waardeoordeel te geven over mogelijk 'negatief' gedrag. In het boek raken John en Stasi diverse punten aan waar elke vrouw wel verwonding in haar hart heeft opgelopen, maar het geeft ook telkens handvaten om genezing te ontvangen voor jouw gebroken hart.

Diepere laag
Wat dit boek voor mij zo bijzonder maakt, is dat ik milder en met meer compassie naar mijzelf ben gaan kijken, juist vanwege de herkenning van de pijn. Het heeft me ook geleerd om vanuit een ander perspectief naar mezelf te kijken. Ik heb tijdens het lezen woorden kunnen geven aan emoties, gedachten en pijnen die ik ervoer, maar waar ik zelf geen woorden voor had. En vanuit de liefde en genade heb ik ook met deze gedachten en pijnen kunnen afrekenen. God heeft Zijn waarheid over mij als persoon, maar zeker over mij als vrouw aan mij geopenbaard door dit boek heen. Door actief mee te bidden met de gebeden in het boek ervoer ik direct een verandering in mijzelf, welke ik niet onder woorden kan brengen, waar de uitwerking tot op de dag van vandaag doorwerkt en zichtbaar is. Jezus geneest mijn hart nog steeds en elke keer merk ik dat er een nieuwe diepere laag van genezing van mijn hart komt. De ervaringen in mijn leven zijn lessen, waar Jezus samen met mij genezing brengt en nieuwe inzichten geeft.

Mijn waarde als vrouw heb ik leren ervaren en dit heeft een zeer positief effect op mijn zelfbeeld. Ik heb meer oog gekregen dat ik het waard ben om bijvoorbeeld leuke kleding te dragen of mezelf te mogen verwennen met een bezoekje aan de kapper.
 
Relaties
Ook heb ik meer inzicht gekregen in relaties, de pure liefde in de relaties met mijn vriendinnen. De relatie tussen mijn dochter en mij, en tussen mijn ouders en mij. Maar ook in de liefdesrelaties die ik heb gehad en waarom deze geen stand hielden. Ik heb altijd geroepen dat ik niet gemaakt ben om een relatie te hebben, maar De Fascinerende vrouw heeft mij geleerd dat dit een leugen is. Wij vrouwen zijn (net als mannen overigens) juist gemaakt voor relaties. Relatie met onze partner, met onze familie en vriendinnen, en de meest belangrijke relatie van allen, met God. Mijn vertrouwen in God en hoe Hij naar mij kijkt is ook mede door dit boek groter geworden, de woorden geschreven vanuit de Heilige Geest zijn als een balsem voor mijn ziel.
 
Ik raad iedereen aan om dit boek meer dan één keer te lezen, want met elke keer lezen komen er nieuwe openbaringen en kan God een nieuwe laag van onze verwonde harten genezen. De grootste leugen die de vijand in mijn hart heeft gepland is de leugen dat ik waardeloos ben. Mijn volgende reis die ik samen met Jezus aan ga is het ontkrachten van deze leugen. Want puur het feit dat ik besta betekent dat ik waardevol ben.

Geschreven door Lieke (40 jaar)

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg

Uitgelicht

De Fascinerende vrouwDe Fascinerende vrouw
Meerdere auteurs
€ 19,95
Worden wie ik echt benWorden wie ik echt ben
Stasi Eldredge
€ 19,95