De missie van Gideon in 2016

04-01-2016
Het is maandag 4 januari. Niet alleen de eerste werkdag van de week, maar ook de eerste werkdag van een nieuw jaar. Gewoontegetrouw openen we de week met Woord en gebed. 'Toevallig' is Efeze 4:1-16 aan de beurt. Meteen bij het lezen staan mijn geestelijke voelsprieten recht overeind. Vers 11-15 van dit gedeelte vormen immers de kern van de missie zoals we die bij Gideon als sinds de jaren '70 van de vorige eeuw voor ogen hebben. En juist bij dat gedeelte zet God ons stil op deze eerste werkdag van het nieuwe jaar.

"En Hij heeft sommigen gegeven als apostelen, anderen als profeten, weer anderen als evangelisten en nog weer anderen als herders en leraars, om de heiligen toe te rusten tot het werk van dienstbetoon, tot opbouw van het lichaam van Christus, totdat wij allen komen tot de eenheid van het geloof en van de kennis van de Zoon van God, tot... de maat van de grootte van de volheid van Christus, opdat wij geen jonge kinderen meer zouden zijn, heen en weer geslingerd door de golven en meegesleurd door elke wind van leer... maar dat wij, door ons in liefde aan de waarheid te houden, in alles zouden toegroeien naar Hem Die het Hoofd is, namelijk Christus."

Apostelen, profeten, evangelisten, herders en leraars... de zogenoemde vijfvoudige bediening. Voor ons zijn dat de vijf soorten boeken die wij willen uitgeven. Juist omdat God deze vijf pilaren heeft geplaatst tot 'opbouw van het lichaam van Christus'. We verlangen ernaar het lichaam van Christus toe te rusten, zodat het tot volle groei komt, krachtig zal zijn in deze wereld en Jezus Christus verheerlijkt zal worden.
Wat mooi om daarbij stil gezet te worden op de eerste werkdag van een nieuw jaar! En wat een bemoediging dat God ons daarbij bepaalt... want daarmee spreekt Hij: "Dit is jullie missie. Ga ermee door. Ik ben er nog niet klaar mee!" Hij is ons fundament en ons doel. Allen, nogmaals, een GOeD 2016!

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg