• 978-90-6067-7247

Zo word je een aanstekelijk christen

€ 19,95
0 reviews
Aantal:
Anderen aansteken met je geloof in Jezus Christus. Daar wordt je zo ontzettend blij van. Het is heerlijk, als je meemaakt dat de vonk overslaat - op je moeder, je broer, je vriendin, je buurman, je collega, je clubgenoot… Jezus nodigt immers iedereen uit zijn Koninkrijk binnen te komen.
En de uitnodiging? Dat bent u! (Of zullen we maar 'jij' zeggen?) Hoe je een goede uitnodiging kunt zijn, dat lees je in dit boek.

Dit boek - Zo word je een aanstekelijk Christen - is op zichzelf al aanstekelijk. Het is dan ook geschreven door twee christenen die hebben geleerd aanstekelijk te zijn: Bill Hybels en Mark Mittelberrg, van de Willow Creek Community Church in de buurt van Chicago. 'God geeft om mensen,' zeggen ze. 'Daarom geven wij ook om hen.'

Hybels en Mittelberg leren je in dit boek hoe je:
• een aanstekelijk karakter ontwikkelt en een natuurlijke stijl
• werkelijk bij het leven van mensen betrokken kunt raken
• echte relaties opbouwt, zonder bijbedoelingen
• het evangelie kunt doorgeven op een manier die bij jou past
• mensen kunt helpen het Koninkrijk binnen te gaan.

Bill Hybels
Zoals jullie weten, is Bill in de achterliggende maanden in opspraak geraakt vanwege relationeel grensoverschrijdend gedrag (dat overigens nog bewezen moet worden enerzijds, en waarvoor hij - deels - nog geen schuld heeft erkend anderzijds). Onze wens en ons gebed is dat elke zonde in het licht zal worden gebracht, zal worden beleden voor God en mensen, zodat Gods herstel kan doorbreken in het leven van de slachtoffers en ook in het leven van Bill zelf. Aanvankelijk hebben we, in navolging van Stichting Opwekking - de huidige Nederlandse uitgever van de boeken van Bill Hybels - alle titels van Bill uit de handel genomen, maar als uitgever heb ik daar om één simpele reden geen vrede mee: wij zijn allemaal mensen die van genade moeten leven. Er zijn geen zondeloze mensen op deze aarde; er zitten geen zondeloze auteurs in ons fonds; er waren geen zondeloze bijbelschrijvers... God heeft ervoor gekozen om Zijn openbaring door te geven middels zondige mensen. De woorden die Bill Hybels namens Hem in het verleden heeft gemeend te mogen schrijven, waren niet waar of goed omdat Bill zo goed was; ze waren dat en zijn dat, omdat Gods genade ermee gepaard ging. Uiteraard kunnen er zaken in zijn boeken staan, die wij nu als hypocriet zullen beleven, maar als Jezus mij voorhoudt dat wie zonder zonde is de eerste steen mag werpen... durf ik geen steen op te rapen. Laten we God danken en erkennen voor het goede wat Bill en wij in ons leven mogen doen, en laten we bidden dat God elk slachtoffer in deze zaak heelt! Matthijs en Katie Vlaardingerbroek hebben mijn motivatie voor deze beslissing prachtig verwoord in hun roman De Gezalfde.
Gerhard Rijksen, uitgever

Reviews (0)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.

Recent bekeken

Zo word je een aanstekelijk christen

Zo word je een aanstekelijk christen

Meerdere auteurs
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg