Telefoon vanuit de hemelRoman

€ 19,95
3 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
Op een ochtend gaan in het stadje Coldwater, in de staat Michigan, diverse telefoons over. De bekende stemmen aan de andere kant van de lijn zeggen dat ze bellen vanuit de hemel. Is dit het grootse wonder van onze tijd? Of is het een wrede grap? Het nieuws over deze vreemde gesprekken verspreidt zich als een lopend vuurtje en van heinde en ver stromen nieuwsgierigen naar Coldwater.

Juist in die tijd keert ook de in ongenade gevallen luchtmachtpiloot Sully Harding terug naar Coldwater, vanuit de gevangenis. Hij ontdekt dat zijn dorpsgenoten helemaal in de ban zijn van '€˜het wonder'. Zelfs zijn eigen zoontje loopt voortdurend met een speelgoedtelefoon op zak in de hoop van zijn overleden moeder te horen.

Het aantal telefoontjes neemt toe. De bewijzen voor een leven na dit leven stapelen zich op. Het stadje, het land, de wereld verandert. Het lijkt wel of alleen Sully vasthoudt aan de overtuiging dat er niets is na dit leven. Vastberaden probeert hij de waarheid achter dit fenomeen boven water te krijgen…

Een prachtig, adembenemend verhaal van Mitch Albom over geloof en twijfel, en - vooral - hoop!

Mitch Albom schreef eerder onder meer Vijf ontmoetingen in de hemel, Mijn dinsdagen met Morrie en De klokkenmaker.

Reviews (3)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Bezoek aan de hemel of de hemel op bezoek25 januari 2019
Op een dag krijgen verschillende inwoners van het Amerikaanse stadje Coldwater een telefoontje uit de hemel. Ze worden aangesproken door overleden geliefden die vertellen dat het goed met hen gaat en dat de achterblijvers op aarde zich geen zorgen hoeven te maken. Er ontstaat grote commotie in de gemeenschap. De dominee van de baptistengemeente is sceptisch, maar zijn kerk stroomt vol. Drommen mensen komen naar Coldwater om zelf ook een bericht te krijgen. Het wordt een wereldhype. Hoofdpersoon Sully Harding gaat niet in de hysterie mee. Hij komt net uit de gevangenis, is schuldig aan de dood van zijn vrouw en heeft te veel schaamte en wroeging om zich door een wonder te laten verlossen.
L. Torn
Een verrassend boek!07 februari 2017
Een boeiende en zeer verrassende roman! Ik had het boek in no time uit, want het leest als een trein. De verhaallijnen zijn mooi en zitten goed in elkaar. Het einde is erg verrassend. Mooi boek!
Intrigerende roman25 januari 2019
Hoe zou het zijn, en hoe zou je reageren, wanneer op een dag je telefoon gaat, met als melding op het scherm: ‘onbekend nummer’, en vervolgens de stem van een overleden geliefde door het apparaat klinkt? In de roman Telefoon vanuit de hemel van Mitch Albom gebeurt het bij meerdere personen in het fictieve stadje Coldwater in Michigan, en wisselen geloof en ongeloof over deze telefoontjes zich af. Is het het grootste wonder van deze tijd of een morbide grap van iemand met een slecht gevoel voor humor?

Rechtstreeks antwoord uit de hemel op al de vragen die je stelt, wie zou het niet willen? De roman van Mitch Albom laat zien dat echt geloof niet afhankelijk moet zijn van het daadwerkelijk zien van bewijs, iets wat in het Bijbelse verhaal over Thomas ook duidelijk wordt. Zalig zij die niet zien en toch geloven. Albom schreef met Telefoon uit de hemel een intrigerende roman over geloof, hoop, liefde en twijfel. Leuk gedaan is de koppeling met het verhaal van Alexander Graham Bell, de uitvinder van de telefoon. Daarnaast bevat de roman nog meer verwijzingen die diepte geven, zoals de koppeling aan het manna-verhaal dat verwondert maar ook tot vertrouwen oproept: vraag niet meer dan je gegeven wordt, God zal erin voorzien.
Martijn

Recent bekeken

Telefoon vanuit de hemel

Telefoon vanuit de hemel

Mitch Albom
€ 19,95

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg