Boeken van Bruce Bugbee

Bruce Bugbee groeide op in het zuiden van Californië, in een niet-christelijk gezin. Nadat hij op achttienjarige leeftijd zijn leven aan Christus toewijdde, werkte hij actief mee in allerlei kerken en groepen: Crystal Cathedral (Robert Schuller), Calvary Chapel (Chuck Smith), Young Life, de Presbyteriaanse kerk, the Covenant Church, the Reformed Church en Willow Creek Community Church (Bill Hybels). Hij heeft ervaring opgedaan in zowel plaatselijke gemeenten, als para-kerkelijke groepen, in functies op regionaal niveau en binnen kerkgenootschappen.

In zijn gehoorzaamheid aan zijn roeping tot fulltime christelijk werk, is Bugbee afgestudeerd als theoloog aan Fuller Theological Seminary in Pasadena. Hij houdt zich vooral bezig met kerkvernieuwing, individuele ontplooiing, leiderschap en kerkbestuur. Hij werd in 1979 bevestigd als predikant van de Reformed Church van Amerika.
Bugbee werkte twaalf jaar als jeugdvoorganger in een aantal gemeenten in Californië (1970-'82), waarna hij directeur werd van het Jeugdwerk, op het regionale kantoor van de Reformed Church in Orange City, Iowa (1982-'86). Zijn verantwoordelijkheden binnen zijn regio en zijn kerkgenootschap omvatten leiderschapstraining, conferentie- en toerustingswerk en het ontwikkelen van materiaal.

Hij heeft persoonlijk contact gehad met tweehonderd kerken en gemeenten in het westen van de Verenigde Staten en Canada. In 1986 kreeg hij de leiding van het Pastoraat en hielp mee Netwerk Ministry op te zetten in de Willow Creek Community Church, bij Chicago, Illinois. Hij leidt en coördineert ook het interne programma van Willow Creek, voor ruim veertig leiders en gemeentestichters. Bugbee werkte mee aan het boek Netwerk: De juiste mensen… op de juiste plaatsen… om de juiste redenen. Dit dynamische boek voor persoonlijke studie en het ontdekken van onze gaven, helpt gelovigen om beter te begrijpen hoe God hen geschapen heeft.
Bugbee heeft vele duizenden vrijwilligers geholpen met het Netwerk-proces, waardoor ze hun passie, geestelijke gaven en persoonlijke stijl ontdekten. ierdoor kunnen ze een unieke bijdrage leveren, binnen een bepaald werk van de kerk. Nog eens tienduizenden gelovigen, in honderden kerken en gemeenten over de hele wereld, hebben Netwerk gebruikt.

Het leiderschap van Bugbee, zijn bestuurlijke inbreng en communcatieve gaven zorgen voor veel resultaat bij het ontwikkelen en inschakelen van personen, bedieningen, trainingsprogramma's, staf- en vrijwilligerswerk.
In juni 1993 stichtte Bruce Network Ministries International. Het doel van deze organisatie is gemeenten en christelijke organisaties te helpen bij het succesvol en efficient inschakelen van Gods volk, om elkaar en de wereld liefdevol te dienen. Hij helpt leiders bij de ontwikkeling van een gavengericht werk. Hij schrijft, spreekt en traint leiders aan de Network University en op conferenties en bijeenkomsten.

Bruce is sinds 1974 getrouwd met Valerie, en ze hebben vier kinderen: Brittany, Brianne, Bronwyn en Todd. Zij wonen in Ladera Ranch in Californië.
www.brucebugbee.com

Meer van Bruce Bugbee

Bruce Bugbee

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg