Als het zoete bitter wordt
Aantal:
Schrijf review
  • 978-90-6067-7933

Als het zoete bitter wordt

€ 4,00
1 reviewDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
Hoe bestaat het dat mensen dit toelaten?! Hoe kan een sekteleider zo'n gruwelijke macht krijgen?! En hoe kon dit zo lang doorgaan?!
Het begin was een christelijke gemeente met veel onderlinge warmte, maar de voorganger ontpopte zich als een dictator. De groep trok zich terug in een voormalig klooster in Velddriel. Een unicum, deze Nederlandse sekte?

Bram Krol beschrijft de ontwikkeling van 'profeet' Sipke Vrieswijk en zijn volgelingen. Hij legt de mechanismen bloot die tot de walgelijke excessen leidden. En zijn conclusies zijn verontrustend. Dit is niet een geisoleerd geval, maar een extreme uitvergroting van wat in verschillende groepen en gemeenten kan gebeuren.

Reviews (1)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Onthutsend14 februari 2017
Het boek is een extreem voorbeeld van macht die ontspoort. Een beweging kan goed beginnen. Op een gegeven moment trekt de leider steeds meer gezag en macht naar zich toe. Dat is fout. Een goede leider dient en heerst niet. Hier ging dat wel heel grof en je begrijpt als nuchtere buitenstaander niet dat mensen zich hier in laten meeslepen. Het is allemaal psychologie. De leden zijn vaak beschadigde en kwetsbare mensen die zich denken op te trekken aan iemand die het allemaal prima meent te weten. Een ernstige waarschuwing.

Recent bekeken

Als het zoete bitter wordt

Als het zoete bitter wordt

Bram Krol
€ 4,00

Over Gideon

Gideon is een christelijke uitgeverij voor het hele gezin en het hele lichaam van Christus. Ons verlangen is dat jij God beter leert kennen door onze boeken.

  • dAls je deze G ziet, zit je wel goed
  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg