ISBN: 978-90-6067-834-3

Verspil je leven niet...

John Piper »

maar laat het waardevol zijn.Paperback
Pagina's: 192
2008
€ 14,95

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

Ja, je kunt je leven verspillen, zonder het te vergooien aan drank, drugs en seks. Je kunt een keurig leven leiden en het toch verknoeien.

Als je geluk najaagt, door te werken voor comfort en genot, zul je het niet vinden. Dan ben je net als de wereld. 'Gij zult genieten,' lijkt daar het hoogste gebod te zijn.

Maar als je hartstochtelijk leeft voor Jezus Christus en zijn zaak, en daarvoor risico's neemt, zul je een geluk vinden waarvan je het bestaan niet kon vermoeden.

God heeft je zo geschapen dat je pas voluit leeft, als Hij het middelpunt van je verlangens is en je zijn grootheid uitdraagt. Niet met geweren en granaten. Niet met intimidatie en manipulatie. Dat zijn de wapens van de wereld. Maar met gebed, rechtvaardigheid en naastenliefde.

Dit houdt niet in dat je meteen naar het zendingsveld moet vliegen. Het kan heel goed zijn dat je hier moet blijven om met blijdschap aan je omgeving te laten zien wie jouw God is, in daad en in woord.

Maar een leven zonder deze passie is een verloren leven, zegt John Piper.

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

Lees meer (.pdf) »

Groei – 27 Februari 2009
De theoloog, predikant en auteur John Piper start zijn boek met Paulus’ uitspraak in 1 Korintiërs 6:19,20 (NBG). “Of weet gij niet (…) dat gij niet van uzelf bent? Want gij zijt gekocht en betaald. Verheerlijkt dan God met uw lichaam.” Het is Gods verlangen dat we Hem verheerlijken, een begrip dat door de auteur wordt uitgelegd. Citaat: “Hij heeft ons geschapen en geroepen om Hem te weerspiegelen zoals Hij werkelijk is” (pag. 31). Zijn ontvangen liefde, blijdschap en vrede delen met anderen, zodat mensen zicht krijgen hoe groot die genadige God is. Zijn oproep tot geloof en toewijding brengt het goede voort en voorkomt dat ons leven tevergeefs of verspild zou zijn. Wij gaan pas voluit leven wanneer Hij het Middelpunt is. Een boek voor iedereen die verlangt naar zinvol leven vanuit het oogput van onze Schepper, die zich in zijn Zoon volledig heeft willen schenken.

Opwekking Magazine – Februari 2009
'Vergeet niet dat je maar één leven hebt. Dat is alles. Je bent gemaakt voor God. Verspil leven niet'. Met deze aanmoediging vat Piper de essentie van zijn boek samen. God heeft ons zo geschapen, dat we pas voluit leven als Hij het middelpunt van onze verlangens is en wij zijn grootheid uitdragen met gebed, rechtvaardigheid en naastenliefde. Na een kort getuigenis over zijn eigen leven, reikt Piper de lezer principes aan om je leven aan God over te geven – en het niet te verspillen. Een inspirerend en richtinggevend boek.

Xist in Christ – November 2008
Hoe kun je leven zoals God het bedoeld heeft? Dat is de kern van dit boek. Piper maakt duidelijk dat je je leven niet alleen verspilt als je het verknalt door drank, drugs en seks. Ook wanneer je een keurig leven leidt, kan dat 'leeg' zijn. Piper neemt je mee naar zijn leven, zoals in het eerste hoofdstuk 'Mijn zoektocht naar een enkele passie voor mijn leven'. Door dit hoofdstuk word je zelf ook aan het denken gezet; wat is de passie van mijn leven dan? Het is nogal een theoretisch boek met veel verhalen en niet zozeer praktische tips. Wel kun je er 'lessen' uithalen zodat je een waardevol leven kunt hebben. In het hoofdstuk Christus grootmaken van 8 tot 5, wordt weergegeven 'dat God wil dat zijn volk als zout en licht verspreid over het hele scala van reguliere beroepen'. Volgens Piper is je leven niet per se waardevol  wanneer je in het zendigsveld zit, maar ook in het dagelijks leven. Hij is van mening dat een leven zonder passie voor God, een verloren leven is. Een pittig boek dat je laat zien hoe een waardevol leven er uit kan zien.

 

terug