ISBN: 978-90-6067-835-0

Macht en Manipulatie

Ton Wintels »
Jaap Bönker »

... toch niet onder christelijke leiders?!Paperback
Pagina's: 160
2004
€ 11,50

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

Er zijn leiders die je leiden naar volwassenheid en zelfstandigheid. Er zijn ook leiders die je klein en afhankelijk houden. Ze streven naar macht en hebben het leiderschap nodig voor hun eigenwaarde.

Zulke leiders kom je ook tegen in christelijke kerken/gemeenten en organisaties – van reformatorisch tot charismatisch. Op het eerste gezicht herken je ze niet. Doordat ze de naam van Jezus voor hun eigen doelen gebruiken, is hun greep op mensen buitengewoon groot en schadelijk.

Lastige vragen en opmerkingen worden niet gewaardeerd. Onderzoek en zelfstandig denken worden niet getolereerd. De 'gezalfde des Heren' mag niet worden bekritiseerd. Als je dat wel doet, weet hij het wel zo te draaien dat jij fout zit, en niet hij. De leider omringt zich met mensen die hem uit de wind houden en zich koesteren in zijn macht. Manipulatie!

Herkent u hierin uw eigen situatie? Dit boek zal u duidelijk maken of u inderdaad gemanipuleerd wordt. Het laat u zien hoe u daaraan ontkomt, hoe u weer vrij kunt ademen en hoe u een ruim zicht krijgt op Jezus, die Zich verre hield van manipulatie.


Geen 'fijn' boek, maar wel een boek dat werkelijk hulp kan bieden. - Ds. Hans Esbach

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

terug