ISBN: 978-90-6067-542-7

Helper, de

Catherine MarshallPaperback
Pagina's: 216
1983
€ 11,00

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

De Heilige Geest, de Geest van God die ook in Jezus is... Voor heel wat christenen is Hij de grote onbekende.

Toch lezen we al over Hem bij de schepping. En Jezus begon pas aan zijn bediening nadat de Heilige Geest op Hem was neergedaald. Ook de kerk van Jezus Christus is ondenkbaar zonder de Geest die de eerste discipelen op de Pinksterdag vervulde.

De Heilige Geest wil ook ons vervullen, maar Hij is geen inbreker. Hij wacht totdat wij Hem toestaan ons leven te leiden. Dan begint Hij ons verstand te verlichten, onze gevoelens in balans te brengen, onze motieven te zuiveren en onze daden te sturen. Hij wil ons behoeden voor zweverig fanatisme en starre vormelijkheid.

Catherine Marshall noemt Hem de Helper. Hij helpt de gelovigen om Jezus beter te leren kennen en steeds meer te leven naar Gods wil.

Dit boek is een klassieker die goede diensten bewijst in een tijd dat de Geest bij sommigen heel veel en bij anderen heel weinig aandacht krijgt.

Catherine Marshall is onder meer bekend geworden door haar boek 'Morgen zie ik je weer', over haar jonggestorven eerste man, de bekende predikant Peter Marshall.

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

terug