ISBN: 978-90-6067-540-3

God wil ons overvloedig zegenen

Dr. Bruce Wilkinson »

…als wij Hem erom vragenPaperback
Pagina's: 192
2010
€ 15,95

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

Terwijl we thuis gezellig zaten te praten, vroeg mijn zoon David:  ‘Papa, wil je mij zegenen?’ Dat overviel me.  ‘Natuurlijk, jongen… Ik zegen je.’ Hij schudde zijn hoofd.  ‘Nee, Papa, ik bedoel dat je me echt zegent.’ David stond rustig op, knielde aan mijn voeten neer  en keek naar me op. ‘Alstublieft, Papa, ik wil jouw zegen ontvangen.’ Toen boog hij zijn hoofd.

Ik heb me nooit méér vereerd gevoeld. Diep ontroerd  legde ik mijn handen op zijn schouders en vanuit het diepst  van mijn hart zegende ik hem… Ik bleef zegenen tot ik niet meer kon. Zonder een woord te zeggen stond David op  en liep terug naar zijn stoel. Terwijl hij ging zitten,  hoorde ik de fluistering van de Heer:  Nu weet je hoe Ik me voel, als jij naar Mij toe komt,  voor mijn troon knielt en Mij vraagt jou te zegenen!

Waarom zouden we zo’n Vader moedwillig de eer  onthouden die Hij ontvangt als wij Hem om iets vragen?  Of de vreugde die Hij beleeft aan het verhoren  van onze gebeden? Laat voortaan geen dag voorbijgaan  zonder dat u naar Hem opkijkt en zegt:  ‘O God, wilt U mij alstublieft overvloedig zegenen?’   Bruce Wilkinson

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

Lees meer (.pdf) »

Parakleet 116

De naam Wilkinson zal niet onbekend zijn, hij schreef eerder: Het gebed van Jabez, in het jaar 2000. Dan boekje vindt zijn vervolg in deze titel. Getuigenissen van lezers van Het gebed van Jabez staan hierin, ook enkele Afrikaanse staatshoofden lazen het. Verder worden drie misvattingen rechtgezet: Jabez' gebed is geen magische formule, ook geen manier om snel rijk te worden, en het  is ook niet alleen voor geestelijke reuzen. 
Een boek van Wilkinson De Droomgever verscheen eerder bij Gideon. De inhoud daarvan stond mede model voor deze titel, Mik voldoende hoog, is het motto, laat je daarbij niet ontmoedigen door'grensbullebakken', vermijd valkuilen, werk samen met God en volhard. Dat is in het kort de boodschap van dit boek. Doelstellingen formuleren, ze najagen en bereiken, zou de moderne manager Wilkinson kunnen beamen. Motivatie en gedrevenheid in een geestelijk jasje is zijn boodschap, zo u wilt.

Opwekking 11/2010
Het gebed van Jabes uit I Kronieken is dankzij Wilkinson een bekend en veelgeden gebed geworden. In dit onlangs verschenen boek gaat hij dieper in op de vraag wat het ten diepste betekent dat God ons wil zegenen, en dan nog wel overvloedig. Hij werkt een aantal thema's uit: zegen van God, ruimte voor God, kracht van God en beschermd door God, en hij roept op in vrijmoedigheid God om zijn overvloedige zegen te vragen en met verwachting uit te zien naar Gods antwoord. Een bemoedigende boodschap om in de praktijk te brengen.


NDB.Biblion
De auteur, een evangelische voorganger, publiceerde in 2001 een boekje over 'Het gebed van Jabes' en haakt met dit boekje in op de concequenties van dit gebed. In zes deeltjes wordt er gesproken over de zegen van God; ruimte voor God; kracht van God; beschermd door God; en een nieuwe horizon met God. Elk deeltje kent buiten het laatste deel drie hoofdstukken met een zelfde structuur: eerst wordt een deelaspect nader bekeken, vervolgens gaan we de diepte in en dan: hoe gaan we er mee om of hoe leven we erin. Kortom, elk deel geeft uitleg en verdieping; het laatste deel dat bestaat uit slechts één hoofdstuk confronteert on met wat een grote investering opbrengt aan motivatie en inzet om invulling te geven aan een leven met Christus. God  zegent ons daadwerkelijk overvloedig en dit boek zet er ons weer bij stil als wij ons er voor open stellen. Verzorgde uitgave, geschreven in een frisse stijl.

 

terug