ISBN: 978-90-6067-460-4

Gevecht van iedere jonge man, Het

Stephen Arterburn »
Fred Stoeker »

Zuiver blijven in een wereld die stikt van seksuele verleidingen.Paperback
Pagina's: 256
2009
€ 15,95

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

Je moet, als jonge man, bijna met oogkleppen op lopen om seksueel zuiver te blijven. Mooie jonge vrouwen tonen hun verleidelijke vormen op omslagen van tijdschriften en boeken, op posters en reclameborden, op televisie en internet. Ook op het strand zie je ze lopen in minuscule bikini’s – of minder. Zelfs op straat en op de werkplek etaleren vrouwen hun schoonheden.
Als je zuiver wilt blijven voor God, waar moet je dan kijken onder dit bombardement van erotische beelden? Hoe blijf je de verleiding de baas?
‘Alleen door een diepe, levende relatie met Jezus Christus,’ zeggen de schrijvers van dit boek. Zij laten je zien hoe je je ogen kunt trainen, hoe je je gedachten kunt reinigen en hoe je een realistisch gevechtsplan kunt ontwikkelen om seksueel zuiver te blijven. Of wil jij jezelf niet rein bewaren voor je toekomstige vrouw?

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

Lees meer (.pdf) »

Parakleet 116
Stephen Arterburn is schrijver en staat aan het hoofd van New Life Clinics, de grootste instelling voor christelijke counceling in de USA en Canada. Wie Fred Stoeker en Mike Yorkey zijn kan ik u niet vertellen, omdat over alle drie auteurs informatie gemist wordt in het boek. Jammer. Net las veel anderen wil ik graag weten wie tot mij spreekt.
Dit boek is geschreven voor jongens en jongemannen. De auteurs willen een geloofwaardige, zinvolle, christelijke kijk geven op de (seksuele) beelden, waaraan jongens elke dag worden blootgesteld. Het boek is opgedeeld in zeven delen. Allereerst vertellen de auteurs over hun eigen ervaringen als jongens en benoemen het spanningsveld tussen bijbelse principes en de praktijk. De vraag wat echte mannelijkheid is komt aan bod en de gezonde keuzes die je daarin kunt maken. Het onderwerp masturbatie wordt uitgebreid besproken. Vervolgens ga je een gevechtsplan maken en wordt alles wat je daarbij doorgedacht en aangereikt. Het laatste deel gaat over de kwestie homoseksualiteit; als je iets voelt voor andere jongen. Het boek bespreekt op een eerlijke, directe en openhartige manier seksuele reinheid. Als een jongen tv kijkt en films ziet als Titanic, Forrest Gump, Rush Hour 2 of vergelijkbare titels, dan zal niets in dit boek te beeldend of confronterend voor hem zijn. Aanbevolen voor jongens én ouders. Dit boek gaan bespreken in een tiener jongensgroep (één deel per avond = 7 avonden) zou de spijker op z'n kop slaan.


Opwekking – Mei 2009

Het valt niet mee om jong te zijn, weten Arterburn en Stoeker uit eigen ervaring: voor je het het weet raak je de weg kwijt in onze door seksualiteit beheerste wereld. En toch is het mogelijk om de verleiding de baas te worden – èn blijven! Ze staan stil bij de strijd die er is, daarbij verwijzend naar hun eigen wankele schreden, maar vooral ook bij de mogelijkheden die er zijn om zuiver te leven voor God. Het begint allemaal met een diepe, levende relatie met Jezus, en Gods norm tot de jouwe maken. Eerlijk direct, bruikbaar!

 

terug