ISBN: 978-90-6067-669-1

Dopen en laten dopen

Evert W. van de Poll »

Een bijbelse opdracht in de praktijkPaperback
Pagina's: 192
1995
€ 14,95

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

Een boek over dopen dat boeit van begin tot eind, dat is de enorme prestatie van Evert van der Poll. En hij behandelt het onderwerp met fijngevoeligheid en respect. Kinderdoop, volwassendoop, besprenkeling, onderdompeling... De schrijver pakt alles aan, maar trapt niemand op de tenen. Hij verandert de discussie in een gesprek.
Dopen... Elke christen krijgt ermee te maken? "Laat ik me dopen? En hoe dan?" of "Laten we ons kind dopen, of niet?" Met dit boek in de hand kan iedereen tot een afgeronde, bijbelse mening komen.

  • Het eerste deel bespreekt wat de Bijbel over dopen zegt.
  • Het tweede deel is van bijzondere waarde voor degenen die als kind gedoopt zijn, maar zich als volwassene door onderdompeling willen laten dopen. Van der Poll: "Daarmee haal je geen streep door je kinderdoop, maar zet je er een streep onder. Het is daarvan een bevestiging."
  • Het derde deel behandelt de actuele bezinning over de doop in de kerken.


Dr. Evert Van de Poll (1952) is hervormd predikant geweest in een Samen-op-Weg-gemeente. Bovendien was hij betrokken bij de oprichting van twee evangelische gemeenten. Sinds 1998 woont hij in Frankrijk, waar hij toerustingpredikant is in de federatie van baptistengemeenten en de unie van vrije evangelische gemeenten. Ook doceert hij praktische theologie en missiologie aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven. Hij schreef verschillende boeken en tal van artikelen.

 

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

Lees meer (.pdf) »
terug