ISBN: 978-90-6067-924-1

Boekrollen van Jeruzalem, de

Bodie en Brock Thoene »

De erfenis van Sion, deel 4Paperback
Pagina's: 406
2002
€ 12,50

 
Algemeen
 
 
Lees meer
 
 
Reacties
 
 
Recensies
 

De Israëlische strijdkrachten kunnen niet standhouden tegen de Arabische overmacht. Mosje Sachar, de Israëlische aanvoerder, vlucht voor onbepaalde tijd in de zeer geheime gangen onder de stad. 'Dummkopf' Alfie Halder gaat met hem mee.

Onder een grote onderaardse koepel vinden zij een enorme bibliotheek, met talloze boekrollen waarin de geschiedenis van het Joodse volk is beschreven.


Mosje opent een van de rollen en komt terecht in het verhaal van een zekere Mirjam, een knappe, jonge weduwe en haar Romeinse minnaar Marcus. Deze centurio, die moet vechten om zijn positie binnen het corrupte Romeinse bestuur te behouden, wordt onweerstaanbaar tot de Joodse Mirjam aangetrokken. Maar haar jeugd en de afwijzing door haar volksgenoten maken haar tot een zeer gecompliceerde vrouw.
Ineens gonzen er berichten over een mysterieuze profeet door het Joodse land. De man zou een bedreiging vormen voor de Romeinse overheersers, maar voor Mirjam lijkt hij de vervulling te zijn van haar verlangen naar liefde en vergeving.

'De Boekrollen van Jeruzalem' is een spannende en ontroerende roman die met tussenpozen nieuw licht werpt op historische feiten en een oversteek maakt naar verhalen uit de Bijbel.

Klik op onderstaande link om een pdf-bestand te downloaden met daarin enkele pagina's uit dit boek.

terug